Garanterat saftiga bullar blir det med Camillas vaniljkrämsfyllda kardemummabullar bakade i långpanna. Perfekt för dig som allra helst äter mittbiten på bullen.
Vaniljkräm Lägg både skal och frön av vaniljstång i en kastrull tillsammans med mjölken och låt koka upp. Ta bort från plattan.
Vispa strösocker, äggulor och majsstärkelse för hand, gärna med en spiralvisp. Häll sedan detta över mjölken samtidigt som du rör om.
Fortsätt sedan värma försiktigt på låg till medel värme under fortsatt omrörning. Ta bort kastrullen från plattan så snart krämen börjat tjockna.
Tillsätt smöret och låt smälta i krämen medans du rör om. Häll sedan över krämen i en skål.
Ställ skålen i kylskåpet för att kallna och rör om med jämna mellanrum för att undvika att skinn bildas.
Fyllning
Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen.
Vetedeg
Smula jästen i en bunke (gärna till en köksassistent), tillsätt mjölken och rör om tills jästen löst upp sig i mjölken.
Ha ner smör, kardemumma, strösocker, ägg och hälften av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg.
Tillsätt sedan saltet och resten av mjölet, lite i taget under fortsatt knådning.
Knåda degen i 10 minuter med maskin eller det dubbla för hand.
Kavla ut den till en rektangulär degplatta med måtten ca 30 x 45 cm. Bred ut fyllningen på degen i ett jämnt lager.
Rulla ihop degen från långsidan. Dela deg rullen i ca 4 cm breda skivor. För extra snygga bullar så kan du använda en sytråd för att dela degen i bitar, spela klippet för att se hur Camilla gör.
Ställ skivorna glest i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
Plasta långpannan och lägg på en bakduk. Låt butterkakan jäsa i 2-3 timmar.
Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
Pensla bullarna med ägg och tryck in mitten av varje bulle med hjälp av ett finger.
Spritsa ner generöst med vaniljkräm i varje hål. Garnera med pärlsocker och mandelspån.
Grädda butterkakan i nedre delen av ugnen i ca 25-35 minuter eller tills den är helt genomgräddad och fått en gyllenbrun färg.