Grillat sidfläsk - Samgyopsal

Grillat sidfläsk - Samgyopsal
Foto: Ulrika Pousette

Grillat sidfläsk - Samgyopsal

10 ingredienser

Grillat sidfläsk - Samgyopsal. Den här rätten skulle vi vilja utropa till världens godaste, och den passar i alla sammanhang och årstider. /Byung-Hi och Byung-Soon

Kodjochang är en koreansk chilipasta som används till det mesta, ungefär som ketchup i västvärlden. Du hittar den i asiatiska butiker eller kanske till och med i din vanliga livsmedelsaffär om den är välsorterad.

Här finns recept på ett par marinerade grönsaker:
Kryddmarinerad gurka - Oi Namul
Marinerad zucchini - Hobak Namul
Marinerad rättika - Moo Namul
Marinerade böngroddar - Sookju Namul
Marinerad spenat - Schigumchi Namul

Ingredienser

portioner
  • 800 g sidfläsk, i skivor

Sås

  • 2 msk vitlök, pressad
  • 4 msk gochujang (koreansk chilipasta)
  • 1 msk ingefära, riven
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk purjolök, hackad
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 msk sesamolja

Till servering

  • vita sesamfrön, rostade
  • ris
  • marinerade grönsaker

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till såsen.
  2. Lägg sidfläsket i en långpanna eller ugnssäker form.
  3. Pensla på såsen eller lägg fläsket i marinaden och blanda ihop innan du lägger upp skivorna.
  4. Grilla i mitten av ugnen på 200 grader i 15-20 minuter tills köttet är gyllenbrunt och knaprigt.
  5. Vänd på skivorna då och då under grillningen.
  6. Om du vill, garnera gärna med rostade vita sesamfrön.
  7. Servera med en skål ris och gärna lite marinerade grönsaker.