Ceasar med kokta morötter

koket.se
Ceasar med kokt morot
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Ceasar med kokta morötter

9 ingredienser

20 m

Ceasar med kokt morot och spetskål är en god rätt att förgylla helgen med. Perfekt till lunch eller som matsäck på utflykten.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 kg morot
  • 1 spetskål
  • 0,5 dl majonnäs (gärna hemgjord)
  • 4 sardellfiléer
  • 1 citron
  • 50 g parmesanost, riven
  • 3 msk kapris
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala morötterna och halvera dem på längden.
  2. Skär spetskålen i klyftor.
  3. Koka upp en stor kastrull med vatten och salt.
  4. Koka morötter och spetskål mjuka i ca 10 minuter. Låt sedan ånga av i ett durkslag.
  5. Mixa majonnäs, sardeller, 2 msk citronjuice och parmesanost. Blanda i kapris.
  6. Ringla såsen över morötterna och kålen. Toppa med svartpeppar och mer parmesanost.