Caesarsallad med krämig dressing

Caesarsallad med asiatisk dressing 2
Foto: Köket.se

Caesarsallad med krämig dressing

12 ingredienser

30 min + tid i marinad

En krämig och krispig caesarsallad med marinerad kyckling, rädisor, krutonger, sesamfrön och Felix Asiatiska dressing.

Felix Caesardressing
Felix Caesardressing

Felix Caesardressing

Krämig Caesardressing - perfekt till salladen, fisk eller kyckling.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Marinerad kyckling

  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 3 msk olja
  • 4 kycklingfiléer

Krutonger

  • 4 skivor surdegsbröd
  • olja, till stekning

Sallad

  • 1 romansallad
  • 100 g rädisa
  • 1 silverlök
  • rostade sesamfrön
  • Felix Caesardressing

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Lägg kycklingfiléerna i dubbla plastpåsar och häll i marinaden. Låt stå i minst 1 timme, men gärna över natten.
  2. Stek kycklingen i en stekpanna tills den är genomstekt och har fått en fin yta. Låt svalna något och skär sedan i skivor.
  3. Skär brödet i bitar och stek i riktigt med olja till krispiga krutonger.
  4. Skölj och skär salladen. Klyfta rädisorna och skiva silverlöken tunt
  5. Blanda salladen med kyckling, rädisor, silverlök och krutonger. Rör ner Felix asiatiska dressing och toppa med rostade sesamfrön.
TIPS!
Fler tips!
Felix Asiatisk räksallad med krämig dressing - NY3

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda recept från Felix.

Läs mer