Caesarsallad med mynta och nötter

Caesarsallad med mynta och nötter
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Caesarsallad med mynta och nötter

15 ingredienser

20 m

Den här caesarsallad med mynta och nötter blir full av smak och textur. Servera den precis som den är eller med kyckling för att göra den extra matig.

Ingredienser

portioner

Dressing

  • 1 ägg
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1,5 dl pecorinoost, finriven
  • 2 msk citronsaft, färskpressad
  • 1 tsk strösocker
  • 3 dl crème fraîche
  • 2 msk majonnäs

Sallad

  • 2 dl quinoa (svart)
  • 0,5 dl sötmandel
  • 0,5 dl cashewnötter
  • 400 g grönkål
  • 1 kruka romansallad
  • 1 knippe mynta
  • 1 msk citronsaft, färskpressad
  • 10 körsbärstomater

Gör så här

Dressing

  1. Koka ägget i 2,5 minuter. Skala av toppen och gröp ut innehållet med en sked. Mixa ägget med vitlök, pecorino, citronjuice och socker med en stavmixer.
  2. Blanda ner crème fraîche och majonnäs.

Sallad

  1. Skölj quinoan i hett vatten. Koka den sedan i buljongen i ca 15 minuter.
  2. Rosta nötterna i en torr stekpanna på låg värme. Rör om då och då. Nötterna ska bli gyllenbruna. Låt sedan vila på ett fat. Mortla slutligen nötterna.
  3. Ansa grönkålen, skär evenetuellt bort stammen om den är grov. Strimla kålen, romansalladen och myntan smått.
  4. Massera kålen med citronjuice och blanda kål, sallad, mynta och quinoa med dressingen. Lägg upp på ett fat.
  5. Skär tomaterna i halvor. Toppa sedan salladen med tomat och nötterna.
  6. Servera salladen som den är eller med kyckling. Även tempeh är gott till.