Koka ägget i 2,5 minuter. Skala av toppen och gröp ut innehållet med en sked. Mixa ägget med vitlök, pecorino, citronjuice och socker med en stavmixer.
Blanda ner crème fraîche och majonnäs.
Sallad
Skölj quinoan i hett vatten. Koka den sedan i buljongen i ca 15 minuter.
Rosta nötterna i en torr stekpanna på låg värme. Rör om då och då. Nötterna ska bli gyllenbruna. Låt sedan vila på ett fat. Mortla slutligen nötterna.
Ansa grönkålen, skär evenetuellt bort stammen om den är grov. Strimla kålen, romansalladen och myntan smått.
Massera kålen med citronjuice och blanda kål, sallad, mynta och quinoa med dressingen. Lägg upp på ett fat.
Skär tomaterna i halvor. Toppa sedan salladen med tomat och nötterna.
Servera salladen som den är eller med kyckling. Även tempeh är gott till.