Caesarsallad med stekt lax

Caesarsallad med stekt lax

18 ingredienser

25 min

En riktigt god och matig sallad med mycket smak och som funkar året om! Använd lax istället för kyckling för att variera den här klassiska caesarsalladen.

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlök
ToT brynt schalottenlök fond produkt

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlök

Fonden lyfter smaken på alla dina favoriträtter från soppor och stuvningar till grytor, pannbiffar och köttbullar.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Sallad

  • 1 romansallad
  • 2 ciabattabröd
  • olivolja, att steka i
  • flingsalt
  • 400 g laxfilé
  • salt
  • 3 krm chiliflakes
  • 25 g parmesanost, hyvlad
  • rädisa, tunt skivade

Dressing

  • 1 klyfta vitlök
  • 50 g parmesanost
  • 1 ägg
  • 1 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlöksfond
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 0,75 dl rapsolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Dressing

  1. Lägg vitlöksklyftan och parmesanosten i en mixerkanna. Tillsätt ägget, fonden, dijonsenapen och vinägern. Mixa samman allt slätt med en stavmixer.
  2. Tillsätt oljan i en tunn stråle, lite åt gången, samtidigt som du fortsätter mixa. Smaka av med salt och peppar.

Sallad

  1. Krydda laxen och stek i olivolja i en stekpanna på hög värme tills laxen är lagad så som du vill ha den. Det går självklart även bra att tillaga laxen i ugnen.
  2. Hetta upp en stekpanna med olivolja och riv isär brödet i ojämna bitar. Stek tills gyllene och toppa med flingsalt.
  3. Skölj salladen och skär i stora bitar. Torka den och lägg sedan i en skål. Tillsätt rädisor och blanda salladen med dressingen väl. Fördela salladen på fyra tallrikar och toppa sedan med bitar av laxen, krutonger och hyvlad parmesanost. Njut!
TIPS!
Fler tips!
Toscansk kycklinggryta med krispig bacon Bong Touch of Taste

Fler tips!

Här hittar du fler goda recept.

Läs mer