Caesarwrap med kyckling

koket.se
Caesarwrap med kyckling
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Caesarwrap med kyckling

17 ingredienser

45 min

Bjud den goda caesarsalladen som wrap. Perfekt att svänga ihop och ta med på utflykten eller om middagen skall avnjutas ute i det fria.

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 stora tortillabröd
  • 12 kycklinginnerfiléer
  • smör, att steka i
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 140 g bacon
  • 1-2 romansallad
  • 8 körsbärstomater

Caesardressing

  • 1 ägg
  • 1 tsk sardellkräm
  • 0,5-1 klyfta vitlök
  • 1 tsk citronsaft
  • 2-3 dl rapsolja
  • 1 dl parmesanost, riven
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Topping

  • parmesanost, Hyvlad

Gör så här

  1. Skär ned salladen och lägg i iskallt vatten, gärna med isbitar.
  2. Vispa ägget vitt och fluffigt med elvisp. Tillsätt sardellkräm, riven vitlök och citronsaft, fortsätt vispa.
  3. Ha i oljan successivt under konstant vispning. Vänd i parmesanen och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Ställ svalt.
  4. Salta och peppra kycklinginnerfiléerna. Stek i smör tills de blir genomstekta. Knaperstek samtidigt bacon.
  5. Skär tomaterna i kvartar och häll av vattnet från salladen. Torka gärna salladen med en hushållshandduk.
  6. Blanda samman sallad och tomat med caesardressingen.
  7. Lägg upp sallad i mitten på tortillabrödet. Halvera kycklinginnerfiléerna på längden och lägg på salladen. Lägg även på baconet och ringla över lite mer dressing. Hyvla över rikligt med parmesan och vik ihop wrapen.
  8. Skär den på hälften och svep in i smörgåspapper. Ta med ut på utflykten.