Lemon yoghurt mini bundt cakes

Lemon yoghurt mini bundt cakes
Foto: Linda Lomelino
Linda Lomelino
Linda Lomelino

Lemon yoghurt mini bundt cakes

Av: Linda Lomelino

Från: Call me cupcake

11 ingredienser

Lindas recept på lemon yoghurt mini bundt cakes är beräknat till 6 portioner.

Läs mer om

Linda Lomelino

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 0,25 tsk bikarbonat
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 citroner, skal och saft
  • 2 ägg
  • 1 burk matyoghurt [2 dl]

Citronglasyr

  • 3 msk citron, saft
  • 0,25 tsk citron, skal
  • 3,5 dl florsocker

Gör så här

Bundt cake

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Blanda samman mjöl och bikarbonat i en skål.
  3. Vispa rumsvarmt smör, socker, vaniljsocker och citronskal fluffigt och ljust i en annan skål.
  4. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet.
  5. Vispa ner mjölblandningen lite i taget.
  6. Tillsätt sedan citronsaft och matyoghurt och vispa till en slät smet.
  7. Smörj och mjöla en form för 6 st minisockerkakor. Fyll formarna till cirka 2/3 och grädda i 15-20 minuter.
  8. Känn med en tandpetare för att vara säker på att de är klara.
  9. Låt formen svalna i 10 minuter innan du vänder ut kakorna.

Glasyr

  1. Blanda samman alla ingredienserna och använd direkt!