Minicupcakes med hasselnöt och choklad

Minicupcakes med hasselnöt och choklad
Foto: Linda Lomelino
Linda Lomelino
Linda Lomelino

Minicupcakes med hasselnöt och choklad

Av: Linda Lomelino

Från: Call me cupcake

11 ingredienser

Lindas recept på minicupcakes är beräknat till 24 st.

Läs mer om

Linda Lomelino

Ingredienser

  • 100 g hasselnötter
  • 3 äggvitor
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1,75 dl florsocker
  • 0,5 dl ljust muscovadosocker
  • 90 g smör, smält och avsvalnat

Whipped cream cheese frosting

  • 3 dl grädde
  • 300 g färskost
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Cupcakes

  1. Placera 24 minimuffinsformar i en plåt för minimuffins, om du har en sådan.
  2. Värm ugnen till 150 grader. Rosta hasselnötterna i cirka 15 minuter eller tills de blivit gyllenbruna.
  3. Öka sedan ugnsvärmen till 175 grader. Gnugga sedan bort skalen från nötterna.
  4. Försök få bort så mycket som möjligt, men får du inte bort allt är det inte hela världen.
  5. Låt dem svalna en stund och mixa dem sedan grovt.
  6. Vispa äggvitorna i en ren skål till ett styvt skum.
  7. Sikta ned mjöl, kakao, florsocker och muscovadosocker.
  8. Tillsätt sedan det smälta smöret och hasselnötterna och blanda sedan allt försiktigt.
  9. Fördela smeten mellan muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen cirka 7-10 minuter.

Frosting

  1. Vispa grädden i en stor skål.
  2. Blanda cream cheese, florsocker och vaniljsocker i en annan skål.
  3. Häll över cream cheeseblandningen i vispgrädden och blanda.
  4. Känns frostingen för lös, ställ den i kylskåpet en stund.