Calzone med matjessill

koket.se
Calzone med matjessill
Foto: Alexander Kvist/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Calzone med matjessill

11 ingredienser

30 m

Spännande stekta pizzor fyllda med gubbröra. Perfekt som en tilltugg eller förrätt.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Matjessillsfyllning

  • 300 g matjessill (spara sillspadet)
  • 1 dl crème fraîche
  • 6 ägg, kokta
  • 3 salladslökar (eller gräslök)
  • 1 knippe dill

Deg

  • 0,25 förp jäst
  • 4 dl vatten, fingervarmt
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 tsk salt
  • 1 l vetemjöl
  • 2 msk olivolja

Gör så här

Fyllning

  1. Skär sill och salladslök i bitar à 1 cm samt skiva kokt ägg i samma storlek. Lägg allt i en skål tillsammans med hackad dill.
  2. Tillsätt crème fraiche och blanda runt försiktigt.

Deg

  1. Smula ner jästen i en bunke, lägg i honung för att lösa upp jästen.
  2. Tillsätt vatten, mjöl, salt och olja. Arbeta samman ingredienserna till en fast och smidig deg.
  3. Dela upp degen i åtta bitar och kavla dem till lövtunna rundlar.
  4. Pensla kanterna på rundlarna med sill-spad och lägg på röran mitt över degen och vik sedan över ena sidan på den andra och fläta ihop kanten.
  5. Stek knytena i olivolja på varje sida tills de har fått fin färg.