Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis

Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis
Foto: Eric Josjö
Camilla Thulin och Uluc Telmen
Camilla Thulin och Uluc Telmen

Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis

Av: Camilla Thulin och Uluc Telmen

Från: Meze Maritime

9 ingredienser

60 m

Denna goda allt-i-ett-kyckling med potatis är perfekt när man är många runt bordet. Låt kycklingen gotta sig i marinaden över natten för maximalt med smak.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 4-6 kycklingfiléer
  • 1 dl olivolja
  • 6 klyftor vitlök, skivade
  • 2 tsk chiliflakes
  • 2 citroner, rivet skal och saft av
  • 1 tsk svartpeppar, nymalen
  • 6 potatisar
  • salt
  • färsk bladpersilja, hackad

Gör så här

  1. Blanda olivolja, vitlök, chili, citronsaft och skal i en bunke. Lägg ner kycklingfiléerna och låt marinera över natten.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta potatisen.
  3. Koka klyftorna i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter, de ska vara nästan klara.
  4. Låt dem rinna av och lägg ut dem i en ugnsfast form tillsammans med kycklingfiléerna. Häll över lite av marinaden, salta och blanda runt potatis och kyckling.
  5. Stek i ugn i 30–40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och fått färg. Strö över lite bladpersilja.