Camillas äppelpajsnittar

POPULÄRT
koket.se
appelpajssnittar
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Camillas äppelpajsnittar

15 ingredienser

40 m

Kolasnittar + äppelpaj i en och samma småkaka! Ett perfekt bakverk som garanterat kommer göra succé hos hela familjen!

logo
Camilla H porträtt KH2024

Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser

portioner stycken

Fyllning

  • 2 äpplen (små)
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 msk strösocker
  • smör (att steka)

Deg

  • 100 g smör, mjukt
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Smul

  • 25 g smör, kallt
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,25 dl havregryn
  • 2 msk strösocker

Servering

  • vaniljvisp

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.

Fyllning

  1. Börja med att göra fyllningen. Skala och kärna ur äpplet. Skär i små tärningar och blanda ihop med strösocker och kanel. Stek al dente i smör.

Deg

  1. Gör sedan kolasnittsdegen. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.
  2. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta bara tills det precis blir en deg.
  3. Dela degen i två delar och rulla till längder. Lägg på plåten och gör en fördjupning i mitten på varje längd. Fyll fördjupningen med äppelbitarna.

Smul

  1. Nyp ihop alla ingredienser till smulet och strössla över längderna.
  2. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
  3. Låt längderna svalna lite på plåten innan du skär dem i 12 bitar per längd.

Servering

  1. Servera direkt tillsammans med vaniljvisp som dipp eller förvara kakorna i lufttät burk, torrt och svalt.