Camillas banoffee pie pancakes

koket.se
camillas banoffee pie pancakes
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Camillas banoffee pie pancakes

14 ingredienser

30 min

Pannkakor extra allt! Dessa amerikanska pannkakor görs extra knäckiga när de steks i sirap och serveras sedan med banan, grädde, kex och kakao. Helt otroligt lyxigt och smarrigt.

logo
Camilla H porträtt KH2024

Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser

portioner8 - 10 pannkakor

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat (eller 2 tsk bakpulver, fluffigast blir dem med bikarbonat)
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 krm salt
  • 2,5 dl mjölk
  • 25 g smör
  • 1 ägg
  • 25 g smör, till stekning
  • 1 msk sirap, till stekning

Till servering

  • sirap
  • 4 digestivekex, smulade
  • 3 bananer, skivade
  • 5 dl grädde, vispad
  • kakao, att pudra med

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, bikarbonat, strösocker och salt i en bunke.
  2. Smält smöret.
  3. Tillsätt hälften av mjölken, smält smör och ägg. Blanda samman till en tjock, klumpfri smet.
  4. Ha till sist i resten av mjölken och blanda till en jämn smet.
  5. Stek pannkakorna i smör och sirap på medelvärme på båda sidor tills de fått en fin, gyllenbrun färg.
  6. Servera med sirap, smulade digestivekex, skivade bananer, vispad grädde och pudrad kakao.