Camillas brookies

koket.se
Camillas brookies
Foto: Tv4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Camillas brookies

19 ingredienser

1 h 30 m

Brookie = brownie + cookie. Camilla bjuder på en riktigt dekadent chokladkaka med fudge brownie i botten, oreos i mitten och cookie dough på toppen. En bakelse att älska!

logo
Camilla H porträtt KH2024

Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser

portioner bitar

Brownie-lager

  • 125 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 förp oreos (36 stycken)

Cookie dough

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 dl strösocker
  • 1,75 dl brunt farinsocker
  • 1 ägg, rumstempererat
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 200 g mörk choklad, grovhackad (eller mörka chokladknappar)
  • flingsalt
  • vaniljglass (till servering)

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader (över- och undervärme).

Brownie

  1. Smält ihop smör och choklad i en kastrull.
  2. I en bunke vispar du upp ägg och strösocker. Sikta ner vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver i smeten, vänd försiktigt om med en slickepott.
  3. Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör om lite till, bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  4. Häll smeten i liten rektangulär form med måtten ca 20×30 cm, pressa försiktigt ner oreos så hela brownien täcks.
  5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter innan du tar ut den för att toppa med kakdegen nedan.

Cookie dough

  1. Vispa ihop smör, strösocker och farinsocker krämigt med elvisp i en bunke. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  2. I en annan bunke blandar du ihop resten av ingredienserna till kakdegen förutom chokladen.
  3. Sikta ner dem i smör- och sockerbunken och arbeta försiktigt ihop tills det blir en jämn och kladdig deg.
  4. Tillsätt chokladknapparna och arbeta in dem försiktigt tills de fördelat sig jämn i smeten.
  5. Smula och bre försiktigt ut degen så att hela brownieytan täcks och grädda kakan i mitten av ugnen i ytterligare 20 minuter.
  6. Toppa kakan med chokladknappar och flingsalt precis när den kommer ut ur ugnen.
  7. Låt kakan svalna helt och hållet innan du skär upp den i rutor och serverar med vaniljglass. (Du kan även förvara uppskurna kakbitar i lufttät burk i kylskåpet).

Glöm inte att matsortera skal från äggen för en mer hållbar bakning och njut av din brookie! /Köket redaktionen