Camillas chokladfondant

koket.se
Camillas chokladfondant
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Camillas chokladfondant

10 ingredienser

En underbart god dessert som blir en perfekt avslutning på en god middag. För att få till perfekt rinnighet kan den behövas provbakas för att se hur många minuters gräddningstid som krävs för just din ugn.

logo
Camilla H porträtt KH2024

Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 100 g smör
  • 150 g mörk choklad, 55 %
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 4 msk vetemjöl
  • smör, till formarna
  • kakao, till formarna

Till servering

  • färska hallon
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader (över och undervärme). Smörj formarna och täck dem i kakao.
  2. Dela smör och choklad i bitar och smält ihop försiktigt i en kastrull eller över vattenbad.
  3. Lägg äggulor, ägg och strösocker i en bunke. Vispa till en vit och fluffig smet med elvisp.
  4. Sikta ner vetemjölet och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Tillsätt därefter smör- och chokladblandningen och vänd försiktigt med slickepott bara precis till dess att allt blandats.
  6. Fyll formarna med ca 2/3 smet. Du kan fylla dem mer men tänk då på att gräddningstiden också förändras.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-12 minuter. I min ugn ger 12 minuter en rinnig insida, 15 minuter en krämigare insida och 20 minuter en genomgräddad mjuk kaka men det är olika från ugn till ugn. Testa dig fram!
  8. Låt formarna svalna lite innan du vänder dem upp och ner på en tallrik och serverar med en kula glass och färska bär.