Camillas müslibars

koket.se
Camillas müslibars
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Camillas müslibars

6 ingredienser

30 min + 1 h i kylen

Goda som mellanmål eller till fikat, enkla att göra och går att variera beroende på vilken typ av müsli du använder.

logo
Camilla H porträtt KH2024

Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser

portioner bitar
  • 300 g müsli (av valfri sort)
  • 250 g färska dadlar (vikt innan de kärnas ur)
  • 0,5 tsk salt
  • 6 msk kokosolja
  • 100 g mörk choklad
  • flingsalt, att garnera med

Gör så här

  1. Skölj och kärna ur dadlarna och lägg dem i en matberedare tillsammans med müsli, kokosolja och salt.
  2. Mixa ihop till en formbar massa.
  3. Täck en plåt eller form med bakplåtspapper. Tryck ut och forma müslimassan till valfri storlek och tjocklek. Ställ formen i kylen för att stelna i minst 1 timme.
  4. Grovhacka den mörka chokladen, ha ner den i en värmetålig skål och smält över ett vattenbad. Låt svalna.
  5. Skär upp den stelnade müslimassan i bitar av valfri storlek. Ringla chokladen ovanpå och garnera med flingsalt. Ät direkt eller låt chokladen stelna och förvara i en lufttät burk i kylen.