Minnet från när jag lagade den här rätten ute i öknen tillsammans med pappa och brorsan kommer jag alltid att bära med mig. Pappa fick sätta namnet på den – Hoch el Hellow är gatan där han växte upp i Jerusalem.
Skala lök och aubergine. Hacka löken fint och skär auberginen i små tärningar. Stek i olja tills löken mjuknat.
Kärna ur oliverna och dela dem ett par gånger. Lägg oliverna i pannan med lök och aubergine. Krydda med za’atar och sumak och fortsätt stekningen. Tillsätt pinjenötterna och stek tills det hela fått fin färg. Smaka av med salt.
Hacka persiljan och tillsätt den i pannan. Fös ihop ingredienserna så att de får samma storlek som brödet.
Riv mozzarellan och fördela den uppe på grönsakerna. Lägg sedan brödet ovanpå alltihop och vänta i någon minut så att osten smälter. Placera sedan en tallrik eller ett lock ovanpå brödet och vänd upp och ner på pannan.
Toppa pizzan med tomater, mynta, granatäppelkärnor och chiliskivor. Ringla gärna lite olja över alltihop och salta och peppra till sist.