Cannelonirör kan köpas färdiga eller göras av färdiga lasagneplattor. Den här rätten lagas av färska lasagneplattor och behöver därför inte så lång tid i ugnen. Rätten kan förberedas och gratineras strax innan servering.
Béchamelsås: Koka upp mjölk i en kastrull. Smält smöret i en annan stor kastrull, ta av från värmen och blanda ner vetemjölet. Sätt tillbaka på värmen och spä med den kokta mjölken, lite i taget. Koka upp såsen och låt den koka i minst 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
Tomatsås: Skala och hacka löken och fräs den i olivolja. Häll på de krossade tomaterna. Krydda med salt, peppar och socker. Låt småputtra i 15 minuter. Pressa sist ner vitlöken.
Sätt ugnen på 200°. Tärna kycklingfilén, riv spenatbladen i mindre bitar och skala och hacka löken. Fräs lök och kyckling i lite olja och lägg dem i en bunke. Blanda ner spenat och ricotta eller keso. Lägg ut lasagneplattorna och fördela fyllningen på dem. Rulla ihop och lägg i en smord ugnssäker form. Häll över tomatsås, bechamelsås och strö över riven ost. Så här långt kan du förbereda. Gratinera i 15 minuter.