Cannelloni med pilgrimsmusslor

Cannelloni med pilgrimsmusslor
Foto: Tv4

Cannelloni med pilgrimsmusslor

Av: Marcus - Söderköping

Från: Halv åtta hos mig

25 ingredienser

1 h

Förgyll veckan med den här festliga huvudrätten bestående av cannelloni med pilgrimsmusslor och smörstekt levainbröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2023. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 schalottenlökar
  • 6 klyftor vitlök
  • 3-4 msk olivolja
  • tomatpuré
  • 4 dl torrt vitt vin
  • 2-3 dl vatten
  • 4 humrar (endast skalen)
  • 1 l hummerbuljong (från koncentrerad fond på flaska, späd med vatten enligt anvisning)
  • 8 dl matlagningsgrädde
  • malen svartpeppar
  • 2 förp babyspenat (stora förpackningar)
  • 2 förp pilgrimsmussla
  • 3 förp ricotta
  • 1 förp parmesanost, riven
  • 2 klyftor vitlök, riven
  • vitpeppar, rostad
  • 8-10 färska lasagneplattor
  • 1 förp riven mozzarella
  • 4 skivor levainbröd
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 2-4 tomater (olika färger)
  • 1 rödlök
  • crema di balsamico
  • smör, till stekning
  • olivolja, till stekning

Gör så här

  1. Fräs schalottenlök och vitlök i olja och smör. Tillsätt tomatpurén och stek upp den tillsammans med löken så den får en söt härlig smak. Häll i vinet och vattnet tillsammans med hummerskalen. Låt koka ihop och reducera ner till hälften. Häll av i durkslag och ta bort alla hummerskal, resten ska tillbaka i kastrullen med såsen. Tillsätt grädde och hummerbuljong. Koka upp och låt reducera. Smaka av.
  2. Fortsätt med fyllningen till cannellonin. Hacka babyspenaten och pilgrimsmusslorna och lägg i en bunke. Tillsätt ricotta, riven parmesan, rivna vitlöksklyftor, vitpeppar och salt. Blanda ihop allt till en härlig röra.
  3. Bred ett tjockt lager av röran på en lasagneplatta. Rulla ihop och det som spiller över fyller man tillbaka i ändarna på rullen. Upprepa med alla lasagneplattor.
  4. Häll hälften av såsen i en form och lägg i de ihoprullade lasagneplattorna. Häll över resten av såsen och toppa med ett lager riven parmesan och sedan riven mozzarella.
  5. Gratinera i ugnen i 25-35 minuter på 225 grader, tiden beror lite på vilken ugn du har, så se till att kolla då och då så att det inte får för mycket färg.
  6. Medan cannellonin är i ugnen så steker du levainbrödet i smör och finhackad vitlök. Finhacka även tomat och rödlök, viktigt är att ta bort kärnorna/innanmätet på tomaten. Lägg sedan kompotten på brödet och ringla över härlig krämig balsamvinäger.