Cannellonigratäng med spenat och potatis

koket.se
Cannellonigratäng med spenat och potatis
Foto: TV4
Adam Thulin
Adam Thulin

Cannellonigratäng med spenat och potatis

12 ingredienser

Pastagratäng med svenska smaker - pastarör fylls med en god röra på kokt potatis, spenat, ricotta och dill för att sen gratineras med crème fraiche och lagrad ost. Perfekt vardagsmiddag ikväll eller som matlåda imorgon. Bjud gärna gratängen med en god sallad.

logo
Adam Thulin

Se Adam Thulin laga receptet

Ingredienser

portioner

Cannelloni

  • 300 g potatis
  • ca 1 förp pasta cannelloni
  • 400 g ricotta
  • ca 200 g färsk spenat
  • 1 kruka färsk dill, grovhackad
  • 0,5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 msk olivolja
  • 1 ägg
  • 100 g ost, grovriven (t ex prästost)
  • 3 dl crème fraîche
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Koka potatisen mjuk. Häll av och låt svalna het. Skala och skär potatisen i mindre bitar. .
  3. Koka spenaten några sekunder. Häll av och pressa noga ut all vätska. Hacka spenaten.
  4. Blanda ihop ricotta, spenat, potatis, dill, olivolja, saft och skal från citron samt ägg. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Tryck in ricottablandningen i cannellonirören, ta hjälp av en liten sked och fyll från rörens båda ändar. Alternativt lägg fyllningen i en spritspåse och spritsa in fyllningen i rören.
  6. Lägg de fyllda rören i en ugnssäker form. Bred ut crème fraiche och toppa med riven ost. .
  7. Gratinera i ugnen, ca 15 minuter, till gyllene.