Capresepasta

Capresepasta

9 ingredienser

25 m

Capresepasta med vitlök, mozzarella och basilika är en riktigt god vardagsrätt som snabbt blir en ny familjefavorit!

Kungsörnen ekologiska makaroner

Vardagstips!

Testa även Kungsörnen Ekologiska Makaroner

Ingredienser

portioner
  • olivolja (till stekning)
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • 2 burkar krossade tomater (800g)
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 port Kungsörnen Snabbmakaroner
  • 2 mozzarellaostar
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Stek lök och vitlök i en stekpanna med olja tills det mjuknat.
  2. Tillsätt de krossade tomaterna. Låt puttra i ca 10 minuter, eventuellt längre om du har tid. Krydda med salt och peppar.
  3. Koka upp saltat vatten i en kastrull. Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet när makaronerna är riktigt Al dente.
  4. Tillsätt makaronerna till tomatsåsen och blanda om. Lägg över skivorna av mozzarella och låt stå kvar på spisen tills mozzarellan har smält något.
  5. Strö över färska basilikablad och svartpeppar vid servering.
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Snabbmakaroner och spenatbollar

Tips från Kungsörnen!

Fler enkla pastarecept

Läs mer