Capunti con Funghi

koket.se
Capunti con Funghi

Capunti con Funghi

13 ingredienser

30 min

"Capunti med svamp - ⁠En rustik rätt från norr där svamp kombineras med smör, hönsbuljong och vitt vin för en enkel men smakrik upplevelse." /Oliver Ingrosso

Oliver Ingrosso använder inga måttenheter i sina recept utan vill inspirera att gå på känsla när man lagar mat och smaka sig fram.

Se Oliver Ingrosso laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • smör
  • olivolja
  • citron
  • färsk rosmarin
  • vitlök
  • färsk bladpersilja
  • lagerblad
  • svamp
  • salt
  • peppar
  • vitt vin
  • capunti
  • parmesanost (eller pecorino)

Gör så här

  1. Smält smör på låg värme i en panna med olivolja, citronskal, hel färsk rosmarin, hela vitlöksklyftor, persiljestam och lagerblad.
  2. När smöret har smält så öka värmen och tillsätt svampen som du har skurit i relativt stora bitar. Svampen behöver inte få färg utan ska bara tillagas. Salta och peppra.
  3. Efter en stund så tillsätt vinet och reducera ner det.
  4. Lägg i en klick smör.
  5. När smöret har smält så lyft över pastan som nästan är klar.
  6. Plocka bort rosmarinen, vitlöken, lagerbladen, persiljan och citronen.
  7. Koka ner såsen i pastan med hjälp av pastavatten. Kasta runt mycket eller rör om om du inte kan kasta.
  8. Stäng av värmen och avsluta med mer olivolja, hackad persilja och parmesan.
  9. Blanda runt så att det blir krämigt.