Carbonara koreana

koket.se
Carbonara koreana
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Carbonara koreana

14 ingredienser

Jennie Walldén lagar en koreansk version på spaghetti carbonara, med nudlar, salladslök, sesamolja och soja.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 350 g äggnudlar
  • 180 g rökt sidfläsk/bacon
  • 4 klyftor vitlök
  • 4 ägg
  • 3 msk koreansk soja (eller japansk)
  • 1,5 msk sesamolja
  • 2 tsk strösocker
  • 4 salladslökar
  • 1,5 msk rostade sesamfrön
  • 2 dl parmesanost, finriven
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • neutral olja, att steka i
  • parmesanost, till garnering

Gör så här

  1. Koka nudlarna al dente i välsaltat vatten, 1 minut mindre än anvisning på förpackning. Skölj i iskallt vatten i durkslag till nudlarna är kalla. Låt rinna av.
  2. Skär fläsket i strimlor. Stek i het stekpanna till krispigt. Finhacka vitlök och låt steka med i ca 1 minut på slutet.
  3. Vispa ihop ägg, soja, socker och parmesan. Smaka av med salt och rejält med nymald svartpeppar.
  4. Strimla salladslök tunt.
  5. Lägg nudlarna i pannan med fläsket och stek i 1-2 minuter till nudlarna är varma. Vänd runt nudlarna ordentligt, de ska täckas av lite fett från pannan. Häll sedan i äggblandningen samt sesamfrön och blanda väl. Strössla över salladslök och servera genast med mer svartpeppar och riven parmesan.