Carpaccio på gulbeta

Carpaccio på gulbeta
Klas Lindberg
Klas Lindberg

Carpaccio på gulbeta

8 ingredienser

1 h

"Jag gillar att ugnsbaka rotfrukerna, då kommer smakerna fram ordentligt. Betor och morötter kan bli ganska söta, så glöm inte bort att dressa ordentligt med en god vinäger och olja. Det här är en trevlig bufférätt eller som ett garnityr till båda fisk, kött och fågel." /Klas Lindberg

Ingredienser

portioner
  • 3 gulbetor, stora

Servering

  • 1 äpple
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 msk rapsolja, kallpressad
  • 3 cm färsk pepparrot
  • 1 dl vattenkrasse, ansad och plockad i fina kvistar
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Ugnsbaka betorna på en plåt i ca 1 timme på 180 grader. Baka inte betorna för länge i ugnen så att de blir överbakade. När betorna är 95 grader i innetemperatur brukar de vara lagom. Om du inte har en termometer så kan du känna med en potatissticka. Stickan ska gå och trycka igenom betorna men de ska fortfarande vara fasta.
  2. Låt betorna svalna helt.
  3. Skala betorna och skär dem i skivor, ca 0,5 cm.
  4. Fördela skivorna på ett vackert fat.

Servering

  1. Krydda betorna med salt och svartpeppar.
  2. Hyvla äpplet tunt och varva mellan betorna.
  3. Ringla vinäger och olja över.
  4. Avsluta med riven pepparrot och örter.