Preppa alla tillbehör så de är färdiga innan köttet tillagas.
Skär jalapeñon i tunna ringar. Fräs i en panna tillsammans med 1-2 msk olja eller smör och lite salt.
Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Lägg löken i iskallt vatten, det gör den krispig och mild i smaken. Plocka salladen. Skär tomaten i skivor. Skär gurkan i skivor lite på snedden.
Stek baconet knaprigt i en stekpanna.
Sätt ugnen på 200 grader.
Fördela färsen på ett bakplåtspapper. Salta och peppra köttet. Blanda med försiktiga och luftiga tag in saltet och pepparn i köttet.
Forma bollar á 150 g och pressa ut till burgare, gärna med en kött- eller hamburgerpress.
Grilla eller stek burgarna tills insidan är rosa, alltså ”medium”, ca 2-3 minuter per sida.
Fördela hamburgerbrödens halvor på ett galler och rosta i ugnen, ca 3 minuter.
Bygg burgarna med majonnäs, knaperstekt bacon, tomat, gurka, sallad, rödlök, rostad lök, ost och frästa färska jalapeños.