Alla lagar vodkapasta men Catarina gör sin variant med gin. Superenkelt, gott och så känns det väldigt lyxigt!
Ingredienser
400 g pasta penne
4 klyftor vitlök
2 msk olivolja
0,25 krm chiliflakes
0,75 dl tomatpuré
0,5 dl gin
3 dl vispgrädde
salt
nymalen svartpeppar
1 msk smör
Tillbehör
2 burrata
chiliflakes
basilika
Gör så här
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken i olivolja i en stekpanna på medelhög värme tillsammans med lite chiliflakes. Inte för varmt, vitlöken ska bara mjukna i 3–4 minuter.
Tillsätt tomatpurén och låt rostas med i pannan i 4–5 minuter, för att få en rundare smak.
Häll på gin och rör ihop, låt spriten koka in helt.
Tillsätt vispgrädde och låt koka ihop till en krämig sås.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Häll av pastavattnet och blanda pastan med såsen, klicka i smör och rör ihop.
Servering
Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med en halva krämig burrata, lite chiliflakes och basilika.