Kikärtsburgare med koriander

Kikärtsburgare med koriander
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Cathrine Schück
Cathrine Schück

Kikärtsburgare med koriander

Av: Cathrine Schück

Från: Ät dig yngre

17 ingredienser

20 min

Snabba vegetariska burgare med kikärtor, koriander och vitlöksdressing.

Ingredienser

portioner
  • 2 förp kikärtor
  • 2 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 vitlök, pressad
  • salt
  • peppar
  • olja, till stekning
  • grillad färsk chili (eller feferoni)
  • pitabröd
  • sallad
  • böngroddar
  • grekisk yoghurt, med pressad vitlök
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Häll av kikärtorna och mixa/mosa med äggen. Rör ned mjöl och kryddor.
  2. Hetta upp olja i en panna.
  3. Forma biffar, gärna med en sked eftersom den vegetariska färsen är ganska lös.
  4. Stek biffarna gyllenbruna på bägge sidor.
  5. Servera i pitabröd med sallad och vitlökssås.