Ugnsbakad torsk med ratatouille och basilikakräm

Ugnsbakad torsk med ratatouille och basilikakräm
Foto: Martin Cederblad
Cathrine Schück
Cathrine Schück

Ugnsbakad torsk med ratatouille och basilikakräm

Av: Cathrine Schück

Från: Ät dig yngre

17 ingredienser

Torskrygg eller annan vit fisk som serveras med mustig ratatouille och en basilikakräm. Du kan använda fryst fisk!

Ingredienser

portioner
  • ca 500 g fryst torskrygg

Ratatouille

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd paprika
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk färdigkokta stora vita bönor
  • 1 tsk pesto
  • 1 näve sockerärtor eller sugarsnaps
  • olivolja
  • flingsalt

Basilikakräm

  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk gräddfil
  • salt
  • peppar
  • 1 msk basilika, finhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tärna alla ratatouillegrönsaker, utom sockerärter. Fräs tärningarna i panna eller kastrull i olivolja. Häll på krossade tomater och låt småkoka i 20 minuter.
  3. Tillsätt bönorna efter halva tiden. Smaka av med salt och peppar. (Ibland är det gott med lite pesto i såsen.) Tillsätt sockerärter eller sugarsnaps när det är 5 minuter kvar av koktiden.
  4. Lägg fisken i en liten ugnsfast form. Ringla olivolja och strö flingsalt över och baka fisken i ugn i 20 minuter.
  5. Gör basilikakrämen. Vänd ihop majonnäs och gräddfil och smaka av med salt och peppar samt blanda i basilikan.
  6. Servera fisken med ratatouille och kall basilikakräm.