Dinkelpizza med chevre och ärtskott

Dinkelpizza med chevre och ärtskott
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Cathrine Schück
Cathrine Schück

Dinkelpizza med chevre och ärtskott

11 ingredienser

1h 35 min

Pizza med dinkelmjöl är lite nyttigare än vanlig pizza!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl vatten, ljummet (37°)
  • 2 msk olja
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl dinkelmjöl
  • 1 förp pasta/tomatsås typ Dolmio
  • 200 g riven pizzaost
  • 1 gul lök (eller röd lök)
  • 1 fänkål
  • 100 g chèvreost
  • ärtskott (eller annan färsk ört/krydda. groddar är också väldigt gott på pizzan)

Gör så här

  1. Finfördela jästen i en bunke. Häll i vatten och rör ut jästen.
  2. Tillsätt salt och olja och större mängden mjöl.
  3. Arbeta till smidig deg och låt vila i minst 1 timme, gärna längre.
  4. Täck gärna bunken med plastfilm så får du en saftigare deg.
  5. Kavla ut degen och lägg den på bakpappersklädda plåtar.
  6. Bred ut tomatsåsen över pizzan, lämna en kant runt om. Strö på lite ost.
  7. Strimla lök och fänkål (dessa kan även förstekas ifall du är känslig) och fördela detta över pizzan. Toppa med chevre.
  8. Baka pizzan i 200 grader i cirka 15 minuter.
  9. Strö färska ärtskott över pizzan och servera direkt.