Ljummen sallad med hyvlad parmesan

Ljummen sallad med hyvlad parmesan
Foto: Martin Cederblad
Cathrine Schück
Cathrine Schück

Ljummen sallad med hyvlad parmesan

Av: Cathrine Schück

Från: Ät dig yngre

14 ingredienser

Det här är ett exempel på hur en varm eller ljummen sallad kan se ut! Här finns det ugnsbakad morot, endiver, sparris tillsammans med färska skott, blad och strimlade sugarsnaps.

Ingredienser

portioner
  • 8-10 morötter
  • olivolja
  • flingsalt
  • en näve färsk eller fryst sparris
  • 4 endiver
  • en näve sugarsnaps eller sockerärtor
  • en näve färska rädisor
  • en ask små tomater
  • 200 g blandade blad och skott (en påse)
  • en bra bit parmesan, gärna 36-månaders
  • svartpeppar, nymalen
  • citron, pressad
  • olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ansa morötterna och lägg dem tillsammans med endiver (i halvor på längden) och sparris i en ugnsfast form. Ringla generöst med olivolja över grönsakerna och baka i ugn i 15–20 minuter. Strö flingsalt över
  3. när det är klart.
  4. Strimla under tiden sugarsnaps och rädisor och dela
  5. tomaterna.
  6. Lägg upp de varma/ljumma grönsakerna på en salladsbädd
  7. av blad och skott och vänd ihop de övriga grönsakerna.
  8. Toppa med generösa drivor av nyhyvlad parmesan, lite
  9. pressad citron, olivolja, salt och peppar.