Snabba grytan

Snabba grytan
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Cathrine Schück
Cathrine Schück

Snabba grytan

16 ingredienser

20 min

En god gryta fullspäckad med vitaminer!

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök (eller rödlök)
  • 1 zucchini
  • 1 paprika, gärna röd
  • 1 dl röda linser
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 tomater
  • 500 g passerade tomater
  • 1 dl buljong, grönsak eller höns
  • 1 msk pesto
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • fullkornspasta
  • ryggbiff, strimlad, fräst
  • parmesanost, grovriven
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Skala och grovhacka/tärna alla grönsaker. Fräs allt utom tomaterna i lite olivolja tillsammans med linserna i en rejäl gryta.
  2. Häll på passerade tomater, tomattärningar och buljong och koka alltsammans på svag värme i 20-30 minuter eller tills linserna är mjuka och mosiga.
  3. Späd med mer vätska om det ser torrt ut. Smaka av med pesto, salt och peppar.
  4. Servera med fullkornspasta, ris/bulgur, samt nystekta strimlor av biff/kyckling och nyriven parmesan.
  5. Avsluta med lite extra flingsalt på toppen samt lite grov nymald svartpeppar.