Lammfilé med svamp, nötter och stekt pak choi

Lammfilé med svamp, nötter och stekt pak choi
Foto: Martin Cederblad
Cathrine Schück
Cathrine Schück

Lammfilé med svamp, nötter och stekt pak choi

Av: Cathrine Schück

Från: Ät dig yngre

11 ingredienser

Här är egentligen huvudattraktionen stekt pak choi, alternativt mangold.

Ingredienser

portioner
  • 600 g lammfilé (eller annat kött)
  • pak choi eller mangold
  • olivolja
  • 2-3 klyftor vitlök, krossade
  • 0,5 dl grönsaksbuljong (eller vatten)
  • 200 g svamp (skogschampinjoner på bilden)
  • pumpakärnor
  • chiliflakes
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stek först lammfilén runt om i smör i en stekpanna. Krydda
  3. med salt och peppar runt om, och ställ in pannan i ugnen.
  4. Ugnsstek köttet i 10–12 minuter, beroende på tjocklek och
  5. hur rosa du vill ha det. Låt köttet vila tills det övriga är klart.
  6. Dela pak choi eller mangold i bitar och fräs i lite olivolja i
  7. en panna tillsammans med vitlök. Häll på en bottenskyla av
  8. vatten eller buljong och koka det hela ett par minuter.
  9. Skiva under tiden och stek svampen i smör. Blanda den gärna
  10. med pumpakärnor som på bilden. Krydda svampen med salt
  11. och peppar.
  12. Lägg upp mangold/pak choi och fördela lamm i tunna skivor
  13. ovanpå det gröna. Toppa med svamp och pumpakärnor och
  14. vackert röda chiliflakes samt flingsalt.