Citronpasta på 10 minuter

Citronpasta
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Cathrine Schück
Cathrine Schück

Citronpasta på 10 minuter

6 ingredienser

10 min

Så enkelt. Så gott! Pigg citronpasta som lätt kan varieras med olika tillbehör.

Redaktionen tipsar!
Servera med strimlad, kallrökt lax eller färdiggrillad kyckling.

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta (valfri)
  • 4 msk citron, saft
  • 4 msk olivolja
  • parmesanost, nyriven
  • 2 klyftor vitlök

Guldkant

  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  2. Pressa under tiden citronsaft i botten på 4 fyra djupa portionstallrikar. Skvätt i olivolja, blanda ner nyriven parmesanost och pressa i en liten eller en halv vitlöksklyfta i varje tallrik och vispa ihop.
  3. Slå den heta, nykokta pastan över citronoljan i tallrikarna och rör om. Dekorera med citronmelissblad om du vill.