Spenatsallad med nektarin, valnötter, och ljumna blåmögelostkrutonger

Spenatsallad med nektarin, valnötter, och ljumna blåmögelostkrutonger
Foto: Torbjörn Larsson

Spenatsallad med nektarin, valnötter, och ljumna blåmögelostkrutonger

Av: Cecilia M Sporre

10 ingredienser

Den här smakrika salladen är jättegod som förrätt eller servera den på en buffé tillsammans med lite kallskuret.

Ingredienser

portioner
  • ca 150 g babyspenat
  • ca 1 ask alfaalfagroddar
  • 2 nektariner, mogna

dressing:

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar, från kvarn
  • 1 dl valnötter, grovt krossade [50 g]
  • 4 skivor knäckebröd, med 100 % fullkornsråg och låg salthalt
  • 100 g blåmögelost

Gör så här

  1. Skölj spenaten och groddarna, låt dem rinna av och torka dem noga.
  2. Dela cocktailtomaterna i halvor
  3. Skär persikan i klyftor.
  4. Arrangera grönsakerna och frukten på ett fint fat.
  5. Blanda samman ingredienserna till dressingen och ringla den över salladen
  6. Bred osten på knäckebrödet, dela knäcket i mindre bitar och lägg på en plåt. Gratinera i ugnen på grill 200º C tills osten har smält, ca 3-4 minuter.
  7. Lägg krutongerna på salladen och servera genast.