Nyttig och god strömming i låda med nya fräscha smaker och krispigt knäcketak. Servera den ljummen eller kall tillsammans med en kall öl och kanske en liten nubbe! 4-6 portioner
4 skivor knäckebröd, med 100 % fullkornsråg med låg salthalt
2 msk extra virgin olivolja
Tillbehör:
färskpotatis, kokt
gräddfil
Gör så här
Strö 1 tsk salt i botten på en ugnssäker form. Rulla strömmingarna med köttsidan utåt. Lägg rullarna i formen och strö över 1 tsk salt och lite grovmalen svartpeppar.
Blanda de krossade tomaterna med finhackad vitlök, rödlök, oliver och basilika.
Smaksätt med vinäger och tabasco.
Häll blandningen över strömmingen.
Kör knäckebrödet i mixer och tillsätt olivoljan, strö över knäckekrosset över fisken och grädda i ugn 200º C i ca 30 minuter eller tills fisken är klar.
Servera strömmingen ljummen eller kall med kokt färskpotatis och gräddfil.