En enkel lasagne där du inte behöver koka något, utan den görs på smörgåspålägg, mascarpone- och parmesansås och färska lasagneplattor. Utgå från vad du redan har hemma i ditt kök!
Blanda alla ingredienserna till såsen, smaksätt med salt och peppar.
Hacka örten du valt grovt.
Häll några skedar tomatsås i botten på en ugnsfast form så det knappt täcker, klicka över lite av ostsåsen ovanpå. Fortsätt att varva med ett lager av pastaplattor, hackade örter och chark.
Fortsätt så tills alla ingredienserna är slut.
Avsluta med att lägga delade tomater på toppen, bryt mozzarellan i små bitar och fördela på toppen. Ringla över ett par matskedar olivolja.
Grädda i ugnen i ca 35-40 minuter. Servera direkt med kålrotssalladen och garnera med plockade örter.
Kålrotssallad
Skala kålroten, riv grovt på rivjärn och lägg i en bunke.
Blanda alla övriga ingredienser utom dillen till en dressing. Häll över vinägretten på riven kålrot och rör om. Hacka och strö över dill vid servering.