Charktallrik för två

Charktallrik för två
Foto: Fredrik Persson

Charktallrik för två

Av: Tolånga gård

18 ingredienser

15 m

Lyxig tallrik med flera olika slags charkuterier, frukt och grönt samt krämig potatissallad.

Det här goda receptet kommer från Poons köttskola - en resa bland svenska gårdar. Poons köttskola

Ingredienser

portioner

Potatissallad

  • 3-4 potatisar, skalade, kokta, kalla
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1-2 msk bostongurka
  • 0,25 rödlök, finhackad
  • 2 tsk persillade
  • salt
  • malen svartpeppar

Charkuterier

  • ca 50 g varmrökt entrecôte
  • ca 50 g varmrökt innanlår
  • ca 50 g spickeskinka
  • ca 50 g svensk pancetta på sidfläsk
  • ca 50 g svensk coppa cotta på fläskkarré

Tillbehör

  • romansallad
  • färsk bladpersilja
  • små chilifrukt
  • körsbärstomater
  • clementinklyftor, konserverade
  • vindruvor

Gör så här

Potatissallad

  1. Skär de kokta, kalla potatisarna i tärningar.
  2. Blanda majonnäs, bostongurka, lök och kryddor i en skål och rör varsamt ned potatistärningarna.
  3. Skiva charkuterierna tunt och lägg upp på ett fat. Garnera med grönsaker och frukt och servera med potatissalladen.