Chashu pork med salladslök

koket.se
Chashu pork med salladslök
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Chashu pork med salladslök

8 ingredienser

3 h

Här beskriver Tove Nilsson hur du gör egen chashu pork med ingefära, salladslök och vitlök.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 kg fläsksida
  • 2 dl vatten
  • 2,5 dl japansk soja
  • 2 dl mirin
  • 2 tsk salt
  • 10 cm ingefära, skivad
  • 3 klyftor vitlök, krossade
  • 3 salladslökar, hela

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda vatten, soja, mirin och salt i en ugnsform. Lägg i ingefära, vitlök och salladslök.
  3. Lägg i fläsksidan med svålen nedåt. Täck med folie och baka i mitten av ugnen i ca 3 timmar.
  4. Vänd fläsket efter 2 timmar och låt den bakas med svålen uppåt sista timmen.
  5. Låt köttet svalna och skiva det sedan tunt.
  6. Bränn av skivorna med en brännare innan servering.