Chaufförens lunch

Chaufförens lunch
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Chaufförens lunch

14 ingredienser

Det här är en populär vägkrogslunch från Tyskland. Många chaufförer som kör stora lastbilar stannar på vägen och äter den här rätten.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor fläskkarré
  • 4 kryddiga korvar
  • 4 köttfärsbiffar

Grönsaker:

  • 250 g broccoli
  • 1 blomkål
  • 2 morötter
  • 4 port hollandaisesås

Potatis:

  • 1 kg potatis
  • 140 g bacon
  • 1 gul lök
  • salt
  • vitpeppar
  • 0,5 tsk malen kummin
  • neutral olja, till stekning

Gör så här

  1. Potatis: Skala och finhacka löken. Skala och skär potatisen i skivor. Strimla baconet fint och lägg det i kall panna. Sätt på värmen och låt baconet steka i sitt eget fett. Ta upp och låt det rinna av på hushållspapper. Stek potatisskivorna i olja i 15- 20 minuter. Lägg i löken efter halva tiden. Krydda med salt, peppar och kummin och vänd ner baconstrimlorna.
  2. Grönsaker: Ansa broccoli och blomkål och bryt dem i buketter. Skala morötterna och skär dem i slantar. koka grönsakerna mjuka i lättsaltat vatten.
  3. Stek fläskkarrén, köttfärsbiffar och korv. Lägg potatisen i botten på ett stort serveringsfat och kött och korv ovanpå. Häll hollandaisesåsen över grönsakerna före servering.