Det här är en populär vägkrogslunch från Tyskland. Många chaufförer som kör stora lastbilar stannar på vägen och äter den här rätten.
Ingredienser
4 skivor fläskkarré
4 kryddiga korvar
4 köttfärsbiffar
Grönsaker:
250 g broccoli
1 blomkål
2 morötter
4 port hollandaisesås
Potatis:
1 kg potatis
140 g bacon
1 gul lök
salt
vitpeppar
0,5 tsk malen kummin
neutral olja, till stekning
Gör så här
Potatis: Skala och finhacka löken. Skala och skär potatisen i skivor. Strimla baconet fint och lägg det i kall panna. Sätt på värmen och låt baconet steka i sitt eget fett. Ta upp och låt det rinna av på hushållspapper. Stek potatisskivorna i olja i 15- 20 minuter. Lägg i löken efter halva tiden. Krydda med salt, peppar och kummin och vänd ner baconstrimlorna.
Grönsaker: Ansa broccoli och blomkål och bryt dem i buketter. Skala morötterna och skär dem i slantar. koka grönsakerna mjuka i lättsaltat vatten.
Stek fläskkarrén, köttfärsbiffar och korv. Lägg potatisen i botten på ett stort serveringsfat och kött och korv ovanpå. Häll hollandaisesåsen över grönsakerna före servering.