Det är faktiskt inte så svårt som det ser ut att göra ravioli. Dessutom smakar det så mycket godare! Testa att göra denna utsökta ravioli med rödbetspuré och brynt smör. /Catarina
Blanda ägg, salt, 2 dl mjöl och vatten, antingen direkt på bordet eller i en bunke. Jag skippar bordet och kör i bunke för att slippa klibbig bänk. När degen är mättad av mjöl och inte kladdig, knåda för fulla muggar. Lägg i plastfolie och låt degen vila i kylskåpet.
Rödbetspuré
Koka rödbetorna. Skala innan eller efter de kokat, lite beroende på hur bråttom du har. När betorna är klara och stickan går lätt igenom kör du dem i mixer till en trevlig puré med önskad konsistens. Salta och ställ åt sidan.
Pastafyllning
Ta bort kanterna från chèvren och blanda ihop innanmätet med ricottan. Det skall bli en slät kräm. Salta och peppra. Lägg fyllningen i en spritspåse och lägg in i kylen.
Pasta
Baka ut pastan, kör igenom i en pastamaskin till önskad tjocklek. Jag körde på tunnhet 8 på maskinen.
Lägg ut släta, långa pastaremsor på ett mjölat bakbord. Spritsa på fyllningen, ca 1 msk/ ravioli. Lägg sedan över den andra tunna, långa pastaremsan över denna. Se till att luften mellan pastan och raviolin tryck ut innan du stansar rundlar. Då håller de sig täta när de kokas.
Salta pastavattnet, det ska vara lika salt som en kallsup från havet. Koka upp. Koka raviolin i 4 minuter, lyft och torka bort överflödigt vatten.
Servering
Rosta pinjenötterna i en torr panna och bryn smöret härligt, nötigt och gyllenbrunt.
Pensla uppläggningstallriken med rödbetspurén lite snyggt. Lägg upp pastan, häll upp brynt smör, rostade pinjenötter, rucola och riven parmesan. Toppa med salt och nymalen svartpeppar.