Cheddar croquettes
Cheddar croquettes
Ingredienser
potatis
- 1000 g potatis, skalad och försiktigt kokt
- 60 g äggula
- 25 g potatismjöl
- 40 g salladslök, strimlad
- 25 g smör, brynt
- 3 g salt
Fyllning
- 500 g cheddarost, lagrad, riven
- 250 g manchegoost, ost, riven
- 300 g färskost
- 160 g ramslöksolja
- salt
- peppar
Panering
- vetemjöl
- äggula
- pankoströbröd
- olja
Gör så här
Potatis
- Låt den kokta potatisen torka ut ordentligt så att den inte har något vatten kvar.
- Blanda med övriga ingredienser till en homogen smet. Låt svalna.
Fyllning
- Blanda allt och forma till bollar ca 6 g.
- Gör bollar av potatissmeten med ostmassan i mitten. Panera i mjöl, äggula och panko.
- Fritera i olja på 170 grader tills kroketten antar en gyllene färg.
- Servera med valfri chark. Förslagsvis en härlig coppa och tryffelsalami.