Cheesecake "Chokladberoende"

POPULÄRT
Philadelphia 8 Cheesecake Chokladberoende
Foto: Philadelphia

Cheesecake "Chokladberoende"

9 ingredienser

30 m + tid i kyl

Den här cheesecaken är precis vad den låter som, maxad med choklad! Vit choklad, mörk choklad och oreos.

Philadelphia Original
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner bitar

Botten

  • 150 g oreos
  • 100 g smör

Fyllning

  • 100 g vit bakchoklad
  • 600 g Philadelphia Original
  • 250 g yoghurt
  • 6 blad gelatin
  • 30 g strösocker
  • 20 g vit bakchoklad, riven
  • 50 g mörk choklad

Gör så här

  1. Smula sönder chokladkakorna i en matberedare eller lägg dem i en fryspåse, förslut påsen och smula sönder innehållet med en brödkavel. Smält smöret och blanda ner det i kaksmulorna. Tryck ut blandningen i en springform (Ø 26 cm) klädd med bakplåtspapper.
  2. Smält vit bakchoklad i mikrougnen på låg effekt eller smält i ett vattenbad.
  3. Vispa samman Philadelphia och yoghurt med en elvisp. Blötlägg gelatinet i 150 ml kallt vatten i 10 minuter. Tillsätt socker och värm under omrörning tills dess att gelatinet och sockret har lösts upp.
  4. Rör ner i Philadelphia-smeten. Tillsätt den smälta chokladen och blanda väl. Fördela Philadelphia-smeten över smulbotten i bakformen. Låt stå kallt i minst 3 timmar.
  5. Smält den mörka bakchokladen i mikrougnen på låg effekt eller smält i ett vattenbad. Dekorera tårtan inför serveringen med den avsvalnade men fortfarande flytande chokladen och den rivna vita chokladen.
TIPS!
Fler tips!
Philadelphia 18 Tiramisu Cheesecake

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda, krämiga recept från Philadelphia.

Läs mer