Cheesecake med citron och lime

Philadelphia 6 Cheesecake med citron och lime
Foto: Philadelphia

Cheesecake med citron och lime

11 ingredienser

35 min + 4 h

En slät och fin citruscheesecake på vaniljkexbotten. Toppa med citronzest och små marshmallows.

Tips! Philadelphiaosten och smöret bör vara rumstempererade. Det gör att ingredienserna blandas lättare, vilket ger en jämnare ostkaka. Går även att använda Philadelphias laktosfria.

Philadelphia Original
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Botten

  • 70 g osaltat smör
  • 150 g kex ((vaniljkex))

Fyllning

  • 4 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 citron
  • 1 limefrukt
  • 60 g florsocker
  • 500 g Philadelphia Original, rumstempererad
  • 3 msk florsocker
  • 1 äggvita
  • minimarshmallows, till garnering

Gör så här

Botten

  1. För en hög cheesecake använd en springform med 18 cm diameter. För en låg cheesecake: använd en springform med 22 cm diameter. Klipp ut en cirkel på 18 cm från ett bakpapper och lägg den i botten på springformen.
  2. Smält smöret. Finmal kexen i en matberedare eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem med en kavel. Blanda de krossade kexen med det smälta smöret och rör ihop ingredienserna. Tryck ner blandningen i springformen. Sätt formen i kylskåpet och låt den stå i cirka 30 minuter.

Fyllning

  1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i cirka 5 minuter. Värm 4 msk av vispgrädden i 10–15 sekunder i en mikrovågsugn eller i en liten stekpanna, tryck ut vattnet ur gelatinbladen och smält dem i vispgrädden. Rör tills att blandningen har svalnat.
  2. Tvätta citronen och limen och riv skalet i en skål. Dela citronen i mitten och tryck ut saften. Rör ihop florsockret, ca 60 g, med Philadelphiaosten i en skål, tills att blandningen blir mjuk. Rör sedan ner citronsaften.
  3. Vispa vispgrädden och tillsätt 3 msk florsocker, en i taget. Vispa tills att du får små toppar på grädden. Sätt in grädden i kylskåpet.
  4. Vänd ner gelatinblandningen i ostkrämen. Använd visp för att få en jämn konsistens. Vispa äggvitan hård i en egen skål. Vänd ner den vispade grädden i ostkrämen. Blanda försiktigt. Vänd till sist ner den vispade äggvitan, också försiktigt.
  5. Fördela blandningen över kexbottnen i springformen. Täck springformen med plastfolie och låt den stå i kylskåpet i 4 timmar eller tills att kakan har satt sig.
  6. Ta ut kakan ur formen och lägg den på ett kakfat, när den är klar. Garnera ostkakan med citronskal, limeskal och små marshmallows.
TIPS!
Fler tips!
Philadelphia 17 Ostkaka med färsk grapefrukt

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda, krämiga recept från Philadelphia.

Läs mer