Cheesecake med fläder, mynta och lime

koket.se
Cheesecake med fläder, mynta och lime
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Cheesecake med fläder, mynta och lime

13 ingredienser

40 min + 2 h i kylen

En fräsch och väldigt lättbakad cheesecake som du bakar helt utan ugn. Perfekt till helgens fika!

logo
Camilla H porträtt KH2024

Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser

portioner

Botten

  • 300 g drömmar (småkakor)
  • 75 g smör

Fyllning

  • 600 g färskost
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker, eller 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2 limefrukter, finrivet skal
  • 1 msk färsk mynta, finhackad

Flädergelé

  • 2 dl koncentrerad fläderblomssaft
  • 1 dl vatten
  • 0,5 tsk agar-agar

Till garnering

  • färska hallon
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Mixa drömmarna till ett fint smul i en matberedare. Smält smöret och blanda ihop det med kaksmulet till en formbar massa.
  3. Tryck ut kakmassan till ett jämnt lager i botten på formen. Låt stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  4. Vispa ihop färskost och vispgrädde krämigt med hjälp av en elvisp på medelhastighet.
  5. Tillsätt florsocker, rivet limeskal, finhackad mynta och vanilj. Vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.
  6. Bre ut fyllningen över cheesecakebotten i ett jämnt lager.
  7. Låt cheesecaken stå i kylskåpet i minst 1 timme innan du börjar göra flädertoppingen.
  8. Ha ner alla ingredienser till flädergelé i en kastrull. Låt koka upp i 3-4 minuter innan du tar bort kastrullen från värmen. Låt blandningen svalna innan du häller den på din cheesecake. Låt allt stå och stelna i kylskåpet i ytterligare 1 timme innan servering.