Fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
Mixa drömmarna till ett fint smul i en matberedare. Smält smöret och blanda ihop det med kaksmulet till en formbar massa.
Tryck ut kakmassan till ett jämnt lager i botten på formen. Låt stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
Vispa ihop färskost och vispgrädde krämigt med hjälp av en elvisp på medelhastighet.
Tillsätt florsocker, rivet limeskal, finhackad mynta och vanilj. Vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.
Bre ut fyllningen över cheesecakebotten i ett jämnt lager.
Låt cheesecaken stå i kylskåpet i minst 1 timme innan du börjar göra flädertoppingen.
Ha ner alla ingredienser till flädergelé i en kastrull. Låt koka upp i 3-4 minuter innan du tar bort kastrullen från värmen. Låt blandningen svalna innan du häller den på din cheesecake. Låt allt stå och stelna i kylskåpet i ytterligare 1 timme innan servering.