Frozen cheesecake med kondenserad mjölk

Cheesecake med kondenserad mjölk och kinder maxi
Foto: Tv4

Frozen cheesecake med kondenserad mjölk

Av: Fredrik Wassberg - Gävle

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

45 min

En underbar cheesecake som får en liten twist med kondenserad mjölk och kinder maxi! 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Botten

  • 20 digestivekex
  • 140 g smör

Fyllning

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 500 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • 200 g kondenserad mjölk (en halv burk)
  • 4 Kinderägg maxi

Topping

  • 6 Kinderägg maxi
  • olika varianter av kinderchoklad

Gör så här

  1. Botten
  2. Mixa digistivekexen i en matberedare till fina smulor. Smält smöret och tillsätt sedan det. Tillsätt lite mer smör om du tycker att blandningen är lite för torr att jobba med. Häll i blandningen i en bakform, 23 cm i diameter och platta till ytan.
  3. Fyllning
  4. Blanda ihop färskost och florsocker. Vispa grädden och vaniljsockret tillsammans i en annan skål. Blanda ner grädden i färskostblandningen och rör ihop till en jämn smet. Tillsätt den kondenserade mjölken. Skär upp dina Kinder maxi i bitar och blanda ner dessa. Häll över digistivebotten och jämna till. Plasta in formen och sätt in i frysen i minst 6 timmar.
  5. Topping
  6. När cheesecaken är fryst ordentligt. Smält kinder maxi chokladen över ett vattenbad och häll över cheesecaken. Bre ut chokladen snabbt då den stelnar väldigt fort. Toppa med olika sorters kinder choklad.