Lägg nötterna på en plåt. Rosta i ugnen några minuter, håll koll så att de inte bränns. Ta ut och låt svalna.
Lakritscrème
Vispa färskost, florsocker, lakritspulver, vaniljsocker och grädde. Konsistensen ska bli fluffig som vispad grädde. Blanda i lakritspulvret, börja med lite och smaka dig fram.
Kolakräm
Blanda grädde, smör, strösocker, ljus sirap och en nypa flingsalt i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter, häll därefter krämen i en bunke och ställ kallt.
Crunch
Hacka pistagenötterna och krossa digestivekexen. Blanda nötter och kexsmulor med honung. Tillsätt lite finrivet citronskal och lakritspulver. Smaka av.
Hallonsås
Lägg undan några hallon till garnering. Lägg resten i en kastrull och värm på svag värme tillsammans med florsocker. Mosa och passera genom en finmaskig sil.
Servering
Lägg pistagecrunchen i botten på en tallrik. Lägg snyggt på lakritskräm och skeda hallonsås och kolakräm runtom. Garnera med färska hallon och lakritsströssel.