Cheesecake med lakrits och hallon

koket.se
Cheesecake med lakrits och hallon
Foto: TV4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Cheesecake med lakrits och hallon

8 ingredienser

30 min + 3 h i kylen

Snabbfixade portions-cheesecakes som varken behövs frysas eller bakas. Smakkombination hallon och lakrits är en klassiker i godishyllan som också görs sig väldigt bra i denna no bake cheesecake.

logo
Fredrik Nylén porträtt 2021

Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser

portioner

Botten

  • 200 g digestivekex
  • 75 g smör

Fyllning

  • 300 g färskost
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 msk lakritspulver
  • 1 dl florsocker

Dekoration

  • färska hallon
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Mixa kexen till ett fint smul.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Häll det smälta smöret över kexsmulorna och blanda ihop.
  3. Använd det mesta av kexsmulet och fördela i 12 stycken muffinsformar. Platta till med botten av ett litet glas eller liknande.
  4. Vispa färskost, grädde och lakrits riktigt krämigt med elvisp.
  5. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en krämig fyllning. Rör inte för mycket, då riskerar det att bli en lös kräm.
  6. Fyll en spritspåse med fyllningen om du vill spritsa krämen snyggt i varje form.
  7. Fördela fyllningen i alla muffinsformar.
  8. Dekorera med hallon.
  9. Ställ i kylen och låt stå kallt ett par timmar innan servering.