Cheesecake med mandelknäck

Cheesecake med mandelknäck
Foto: Tv4

Cheesecake med mandelknäck

Av: Noelmi - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

30 m

Cheesecake med mandelknäck, chokladmousse och salt kola är en fullträff till dessert!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2023. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Chokladmousse

  • 300 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
  • 4 äggulor
  • 4 dl vispgrädde

Salt kola

  • ca 1 dl dulce de leche
  • 0,5 tsk flingsalt

Cheesecake

  • 150 g färskost, kylskåpskall
  • 0,75 dl vispgrädde, kylskåpskall
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 daimchoklad [à 55 g]

Servering

  • 1 daimchoklad
  • 125 g färska hallon

Gör så här

Chokladmousse

  1. Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig skål. Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen.
  2. Blanda ner en äggula i taget i den varma chokladen. Rör om mellan varje äggula. Du kommer att få en chokladsmet som blir tjockare och tjockare.
  3. Vispa grädden till mjuka toppar i en bunke med elvisp.
  4. Blanda först ner 1/3 av vispgrädden i chokladsmeten. Vänd sedan ner resten av grädden så att det blir en jämn smet.
  5. Fördela chokladmoussen i 6 glas och ställ dem i kylskåpet för att stelna i minst 2 timmar innan du toppar med kola och daimcheesecake.

Salt kola

  1. Häll upp dulce de leche i en skål och ha i flingsalt. Blanda ihop och bred sedan ut över chokladmoussen. Ställ tillbaka glasen i kylskåpet medan du gör daimcheesecake.

Cheesecake

  1. Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med elvisp i en bunke.
  2. Sikta ner florsockret i cheesecakesmeten och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  3. Grovhacka daimen. Vänd försiktigt ner daimen med slickepott i smeten så att daimbitarna fördelas jämnt.

Servering

  1. Spritsa eller bred ut daimcheesecaken på kolan. Garnera med mer grovhackad daim och toppa med färska hallon. Servera direkt eller förvara i kylskåpet!