Cheesecake med vit choklad och hjortron

koket.se
Cheesecake med vit choklad och hjortron ny
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Cheesecake med vit choklad och hjortron

12 ingredienser

30 m + tid i kyl

Vad passar bättre än en cheesecake med vit choklad och hjortron som dessert nu i juletid? Både vackert och gott!

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Cheesecake

  • 7 digestivekex
  • 2 msk vita sesamfrön
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 100 g smör
  • 300 g vit bakchoklad
  • 900 g färskost
  • 4 dl grädde
  • 2 dl florsocker

Servering

  • 4 dl hjortron
  • 3-4 msk strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 3 msk yuzu (yuzu sake)

Gör så här

Cheesecake

  1. Mortla kex och sesamfrön. Tillsätt smält smör och fördela massan i formar.
  2. Smält vit choklad och kyl ner.
  3. Vispa färskost med grädde och florsocker. Tillsätt sedan chokladen.
  4. Spritsa upp smeten i formarna och kyl sedan ner i ca 4 timmar.

Servering

  1. Värm upp hjortron och smaka av med socker, vanilj och yuzu.
  2. Toppa cheesecake med blandningen och njut!