Cherry blondies

koket.se
Cherry blondies
Foto: TV4
Roy Fares KH2024
Roy Fares KH2024

Cherry blondies

10 ingredienser

Cherry blondies kan bäst beskrivas som en ljus kladdkaka med sötsyrliga körsbär i. Lättbakat och oemotståndligt gott!

logo
Roy Fares KH2024

Se Roy Fares laga receptet

Ingredienser

portioner

Cherry blondies

  • 350 g vit bakchoklad
  • 150 g smör
  • 240 g vetemjöl [4 dl]
  • 10 g vaniljsocker [1 msk]
  • 5 g bakpulver
  • 7 g salt [1 tsk]
  • 165 g ägg [ca 3, rumstempererade]
  • 90 g strösocker [1 dl]
  • 150 g vit bakchoklad (grovhackad)
  • 200 g körsbär (tinade och delade)

Gör så här

Blondies

  1. Sätt ugnen på 165 grader, varmluft.
  2. Smörj en bakform, 30 x 20 cm, med smör på kanterna och täck bottnen med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret i en kastrull. Hacka den vita chokladen.
  4. Blanda ner chokladen i smöret och rör tills chokladen har smält och ställ åt sidan. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.
  5. Vispa upp äggen fluffigt tillsammans med strösocker. Rör ner den smälta choklad- och smörblandningen i äggvispet.
  6. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda noga. Häll smeten i formen, fördela den jämt och strö över grovhackad vit choklad och delade körsbär. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Ta sedan ut kakan och låt den svalna helt.